Alley cat

Alley cat

24 mars 2010

Första besöket på kolonilotten 2010

I helgen som gick blev suget för stort. Mamma kokade kaffe så slöt vi upp på parkeringen vid kolonin. Det var dock lite väl mycket snö kvar.. Jag hade nog hoppats på att kunna se lite mer av lotten, nu kom vi knappt fram!! Väl framme vid bordet var det faktiskt varmt och gott i solen. Vanligtvis har jag redan hunnit rensa rabatterna en första gång och dödat alla snigelbebisar jag hittat. Nu var det bara att konstatera att det kommer dröjja ytterligare ett tag innan det går att rensa ogräs.
Goda saker:
-Magnolian var inte uppäten
-Trädpionerna stog upp
-Vi har haft två (2) havtronsbär i höstas som vi missat! De hängde kvar :D
-Vårt nylagda plåttak var så fint så fint
Onda saker:
-Hade inte tömt vattentunnorna (gissa om de höll?)
- Hade inte heller tömt vattenkannan (gissa...)
-Jag hade inte gjort någon vintertäckning av något
-Jag glömde flytta fram tulpanerna från gömstället

Jaja, det var massor att göra på jobbet i höstas samtidigt som vi köpte hus, man kan inte hinna allt. Synd på tulpanerna som står i lökkorgar bakom jordärtskockshäcken nästan helt oskyddade, men de kanske överlevt. Jag har nog tio eller mer välfyllda korgar..

Komposten är fyra pallkragar hög! Notera att vårt plommonträd har, ja, vält?? Åt vänster i bild.

Det gula huset som syns är inte vårt, vi har inget. Vår odlingslott ligger åt höger från den skottade gången. Vattenmätarhållaren börjar sticka fram i allafall.. Den står i en av perennrabatterna.
NU VILL JAG HA VÅR!!!!!


21 mars 2010

Mårdbesök

Under några väldigt tidigar morgonar i februari vaknade vi av att det galopperades på taket rakt över sängen. Vi undrade vem som dundrade fram likt en.... Mård visade det sig! Jag undrade varför det var tomt vid fågelmatarna och smög försiktigt fram för att kolla om grannens katt hälsade på. Men där var rackarn! Så väldigt söt. Vi fick en förklaring till vart talgen försvann så snabbt. På snödrivorna kom mården lätt upp på taket och även in under taket där han/hon nattade över. Hoppas några möss strök med på kuppen :D Nu är det länge sedan vi såg några spår, jag hoppas faktiskt herr/fru mård har flyttat tillbaka till skogen.









14 mars 2010

Surte Trädgårdsmarknad

Surte Trädgårdsmarknad

Nu har jag direkt från en hemsida lyckats "dela" till min blogg, wow.. Teknikens under :D Ska bara få in länken till höger också där den ligger kvar. Jag var med i Surte förra året, men på grund av flytt och annat sålde jag bara lite för att delta, köpte desto mer, hm. I år är planen att ha mer till försäljning, ser fram emot detta! Bara vintern släpper taget ska jag gräva bland perennerna också. Kul om vi ses i Surte 22 maj 11-14 : )

4 mars 2010

Sticklingssläpp på Nisses växter i Uddevalla

Å, äntligen äntligen är våren här!!! I dag har jag och vännen M varit i Uddevalla och handlat vårens första sticklingar. Jag vill bara tipsa här om att de kommit i dag, de har så fina och billiga där. Jag handlade 15 olika fuchsia och sex pelargoner. Bilder kommer på några av dem. Passade på att handla så många krukor jag orkade bära, ska dit igen och handla fler. Jag klantade mig (som vanligt) och välte hela traven 20 cm krukor, eller 22, de där som jag använder mest. ALLA krossades i fallet. Såg pengarna flyga sin kos, så onödigt. Men nu på Nisses hittade jag precis den sorten jag älskar med smal kant, Gränsforskrukan.

Godnatt gröna värld, om jag nu kan somna efter detta sticklingsrus :D