På kolonilotten odlar mamma och jag sådant som går att äta. Något som går att odla trots sniglar är potatis, så det odlar vi. Tyvärr har vi bladmögel på lotten, så det blir mycket svinn regninga höstar. I hinkarna överst fr.v; sparrispotatis, mandel, rocket?, blå kongo, marine? Detta är år 2008's skörd, 2009 ruttnade det mesta bort.
Jag är också lätt besatt av dahlior. Ingen hit direkt i kombination med sniglar. De stubbar även de kraftigaste plantor jäms med marken. Vintern 2008 frös majoriteten under vinterförvaringen i jordkällaren, då jag slarvig nog flyttade ifrån dem och tappade kontrollen över deras väl och ve. Stor sorg våren 2009! I år hoppas jag de jag har kvar lever våren 2010. Jag har dem numera i krukor, det är inget kul alls, de blir små, måste vattnas JÄMT vilket jag inte gör, så blommar de jättesent.. Pust. Kanske ska göra en pallkrage någonstans där sniglarna har svårare att komma åt, var det nu skulle vara. I en öken.
Afrikas blå lilja. Beundrade dem i många år innan jag vågade köpa några stackars rötter som planterades i kruka. Det tog några år, men nu blommar de snällt varje år! Inte alla, de vita blommade inte i år, men jag är så glad ändå : )
En sirlig Magellanica som jag inte minns namnet på. Jag gillar både sirliga och fluffiga maffiga fuchsior.
Mormors Mårbacka. Om det är en mårbacka har jag ingen aning om, men den är en familjeklenod.
Pelargoner är en annan passion. Å, vad jag kommer sakna denna glasveranda som jag flyttat ifrån. Tyvärr regnade det hela sommaren och var kallt, men maj 2009 var den mysig. Den höga klängiga pelargonen är mormors Mårbacka, en starkväxande mycket tålig och älskad vän.
Vår delvis vilda rabatt på framsidan av kolonilotten. LÄNGTAR!! Bilderna nedan är från kolonilotten.