Alley cat

Alley cat

19 mars 2011

Mini sniff


Så här ungefär skulle bilder från Mini's golvspurtar se ut... Han är ung och snabb! Alla skutt är med ljud också, oioioioioioi..oioioioioi...oi...

Annars har vädret varit underbart, tre i falmiljen - nej fyra längtar efter vårens gräs. Jag är orolig över dvärbandmasken, läste att mellanvärddjuren, gnagare, dör ganska omgående efter de infekterats. Hur länge till vågar jag plocka gräs åt de små liven?? Vi har fullt med sork och räv på tomten. Kan ju inte koka gräset.

5 mars 2011

Mera marsvin...

Fredagsmys med husse och persiljepellets. Tänk att ett så stort marsvin kan få plats i en så liten burk.

Jag hittade denna aktivitetsleksak hos djur och fodermagasinet. Var tvungen att köpa och testa, jag har ju i allafall ett marsvin som lär sig saker bara det förekommer belöning (mat). Nivå ett skulle en platta skjyvas på, det var ganska lätt. Belöningen var gurka..

Svårast var att få upp gurkan ur gropen...

Nivå två var lättast! Gick på första knuffen. Nivå tre ska man trycka ner de blåa plopparna i spelet, den har vi inte testat än.

Vårt snabbtänkta marsvin.

Inte ett inlägg utan pälsboll, Mini busar i lekhörnan. Favoritsovplatsen är den väl gnagda och inpinkade kartongen som hängt med många år - för inget annat är lika populärt så jag har inte hjärta att slänga.

Provade lekplattan på Isa och Mini också. Som väntat var Isa helt ointresserad. Mini sniffade nästan nosen av sig - det luktade ju tjej efter som han var sist att prova. Han ska få börja nästa gång, maten blev ju liksom helt ointressant med tjejdoft i förgrunden :P