Alley cat

Alley cat

13 maj 2010

Marodörer

Hur kunde jag glömma? Förtränga? De där bruna otäcka sakerna.. Alltså, jag vet ju att de finns även vintertid. Men hur tråkigta de är, det verkar jag bara fatta när jag står inför faktum. De har gnagt pioner. Dödsstraff på det faktiskt!! De verkar äta allt i år. Undrar om de inte kommer gnaga sig in genom panelen? Kanske med hjälp av sorken...? Mördarsniglar och sork, nu i enad front mot trädgården... Hade inte min kamera lagt av hade jag fotograferat sorkens framfart vid vårat koloniområde, helt enastående!! Allt är gnagt på. Vinbär, magnolia, rosor, sly, allt.

Kriget har börjat, flera brunisar kluvna. Min praktfulla snigelgiljotin är inte återfunnen efter flytten, måste leta noga! En spackel tejpad i änden på en käpp, oj så fint det går att klyva dem på kvällspromenixen genom trädgården. Smack, smack.. Jag som är så blödig, har redan flera liv på mitt samvete. Stora är de också! Hoppas på en riktigt ökensommar, roligare att vattna än att döda.

Godnatt sköna värld, dags att börja drömma mardrömmar om snigeldödande igen : (

4 kommentarer:

 1. oj oj oj...här har de inte varit synliga i samma omfattning som hos er, men det finns tydliga ätmärken på min ögonsten Nattviolen som är importerad från min fars mark och omhuldad som tusan. Så nu har kriget startat även här!

  SvaraRadera
 2. Ajaj då.. Lyfte på en hög ogräsrens i dag, där satt flera små as... Förlåt sniglar.. Mobilisering krävs.

  SvaraRadera
 3. Inga sådana marodörer här, ännu! Jag har faktiskt inte hört att någon i Vaggeryd med omnejd haft problem med sniglar!

  SvaraRadera
 4. Jag dödar varenda mördarsnigel jag ser! Verkligen avskyr dom! Dessa äckliga slemmiga saker... Dom och fästingar...

  SvaraRadera