Alley cat

Alley cat

12 maj 2011

Maj helt enkelt

Små irisarna var de första att kika upp i våras. Nu blommar redan syren, hägg, det mesta känns det som.

Den här rackaren har burit iväg med två snurrehållare, en fyrkantig näthållare och en plasthållare. Samt metodiskt tuggat sig igenom diverse i plast. Det finns två, så små kurrebebisar vore väl inte för mycket begärt att få se som betalning?

 Tulpanerna har blivit lämnade ifred från både sork och rådjur. De står i en pallkrage framför huset för säkerhetsskull, rabatten (gräset) som syns bakom ska rensas fram så småningom. Då ska de få bo där, men med någon form av sorkskydd- hur gör man? Denna tulpan är en favorit, förutom alla lila och papegoj och annat som slank ner i sorkmagarna...
 Söt bonusväxt som visst fanns med i jorden när jag köpte växter förra året. Plister, tack FB vänner för namnet!
 Så till mamma, barnbarnen äter marsvinsspagetti.
 Stora barnbarnet äter äpple och morot på sin 15-årsdag 21 april. (Påhittat datum).
 En av två överlevde förra sommarens torka, nu måste jag köpa ny :D De är så vackra mot sten!
 Onamnade tulpaner.. Köpte mest billiga på Lidl om jag minns rätt efter att sorken tagit taberas på alla dyringtulpanerna vintern innan.
Jag satte dit några pinnar ifall något rådjur skulle komma förbi. Hälsning till mor och bror som sliter med att tömma en lägenhet medan jag ligger tillfälligt utslagen efter en mindre operation. Ni får klara er utan bild på lilla marsvinet denna gången.

2 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder Kicki! Och jag älskar dina kommentarer! :)

  /Råttis

  SvaraRadera
 2. Jättesöt rosenplister du har begåvats med. Själv har jag två fådda, en gul(som jag inte gillar) och en mörkrosa/lila. De har en fantastisk överlevnadsförmåga och sprider sig lätt.

  Hoppas att du blir frisk snart!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera