Alley cat

Alley cat

20 februari 2010

Aktion rädda växthus

Här är en glad mupp som fortfarande har tron att hon kan rädda sitt växthus i plast som står kvar på tomten hon flyttat ifrån. Snön kom lite överraskande så det han aldrig bli nerplockat. Vi laddade med två spadar och började traska vår oplogade framfartsväg bort..

Här har vi sambon som leker på framfartsvägen. Den går inte att köra på just nu.. Bonden som plogar har nog fått åka på andra uppdrag. Men vi tror fortfarande att bara vi kommer till stora vägen, där är det plogat så vi kan ta oss fram!

Men ack vad vi bedrog oss.. Här har inte plogats heller... Det är en lång sträcka att pulsa för ett plastväxthus, så vi gav upp. Med dåliga knän och leder får vi spara oss till skottningen hemmavid. Någon har busat med sina crosscyklar i snön, men med bilar kommer man inte fram.

Vackert är det! Tänk att träden håller med så mycket snö på grenarna! Här i söder är de ju inte ens härdade. Undrar var hararna gömmer sig i dag? Fåglarna har full trafik vid fågelbordet, vi har skottat fram maten åt dem.

Tillbaka vid huset var det bara att hugga i igen. Mina frösådder står T.V i bild (ser ni inte det??) till höger ser man Peace rosen. På baksidan av huset är det oroväckande blött på marken när man skottar, har vi otur har vi en vattenläcka där nu. Hoppas på att det är som på flera ställen här på tomten att det är värme underifrån. På vissa fläckar finns ingen snö utan bara berget sticker fram. Kanske inte i dag, men det går fåror i snön där det smälter undan. Utan att vi har vattenledningar eller annat under. Mysko?! Nu hoppas jag att stallet håller över pålle, annars blir jag väldigt, väldigt ledsen.

2 kommentarer:

 1. Ja jösses vad snö ni har fått! Enda trösten är väl att snön isolerar eftersom det dessutom ju är svinkallt.
  Är det ingen som skottar lite på stalltaket? Fastighetsägaren borde väl kunna fixa dit nån?
  Hoppas att ni snart ser plogen på andra sidan drivan!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Ja, här har det varit generöst med vitt bös. Plogen kom förbi till slut, vilken hjälte han är :D nu har vi grävt oss fram till uthuset också för att kunna ta hand om växter bland annat. Han som har stallet hoppas på att det håller, antagligen som de flesta andra gör.

  SvaraRadera