Alley cat

Alley cat

21 februari 2010

Mission impossible del två, rädda växthuset

Här är en som vet hur man rider ut stormen. Storslapp i buren hela helgen, endast avbrott för mat och mattegos.

Så här vackert blev det när solen kikade fram. Bara att börja skotta igen, ingen snöplog varit här än, känns lite klaustrofobiskt att vara isolerad. Vi måste ta oss ner till uthuset för att vattna mina övervintringar. Om plogen kommer bär det av för att rädda växthuset.

Nedrans så mycket snö!! Blev en liten gång till att börja med så får det bli mer skottning en annan dag. Snön är väldigt fluffig och lätt, men ändå. Jag hade tänkt fotografera övervintringarna, men blev så absorberad av att röja och göra iordning där att jag glömde det totalt. Men växterna känner tydligen av att ljuset återvänder, det spirar hos alla som överlevt. Citrusarna är tveksamma, men de kanske överlever. Inga monsterspindlar i dag heller men milliarder små nykläckta som vävde nät överallt.

Så här såg framfartsvägen ut i dag, våra spår från i går var helt översnöade..


Hurra!! Vår hjälte snöplogen!! Han var så efterlängtad och så fint det blev.Puh, det var jobbigt att skotta hela vägen ut :D nej, men allvarligt vallarna börjar bli höga. Värsta rodelbanan. Nu bär det av till gamla huset för att rädda växthuset.

Hit kom vi. Inte plogats här. Att simma i snön kändes inte lockande. Operation rädda växthuset avbröts för andra gången. Börjar likna mission impossible. Men, jag tyckte på håll att det såg rätt OK ut, hoppas det är så. Så nära och ändå så långt borta!!

Så vackert gamla huset ligger, eller vad sägs? Synd att det inte var mitt, för vackert som skam är det. Utedasset på köpet, kanske lite glad att jag sluppit just den finessen i vinter. Asken framför huset kändes som en kär vän som vaktade över dem som bor i huset. Nästa gång jag uppdaterar bloggen hoppas jag få med lite grönare bilder, även om det blir på mina inomhus övervintrare.

7 kommentarer:

 1. Hoppas inte mina gamla svenskalärare ser det här, jag byter tempus eller vad det heter mellan bilderna, men ni förstår nog ändå :D

  SvaraRadera
 2. Ja ojoj vad mycket snö det är! Hoppas att växthuset klarat sig för dig! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 3. Förstår att du saknar både huset och din vakande ask, men du har fått det fint nu med, och framförallt så har du innetoa!

  SvaraRadera
 4. Utedass ska du nog vara glad du slipper denna vinter ;-) Om du vill kan du få ett helt gäng med ask-skott av mig till våren. Sen kan du plantera en egen allé ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt bland drivorna
  Nina

  SvaraRadera
 5. Tack för påhälsning med hälsning på bloggen. Egentligen borde jag inte bry mig om plastväxthuset utan planera för ett riktigt, men det kostar ju kosing. Ja, Mon, sant och det är ju goda vänner som äger det, så det försvinner inte direkt huset. I vår kommer jag gå dit till dammen och lyssna på grodkören och fika.

  SvaraRadera
 6. Ett riktigt växthus måste man ha. :) Så att vännerna kan hysa in sina tomatplantor. :)

  /M

  SvaraRadera
 7. Nina, jag fick inte upp din kommentar innan jag skrivit klart (tog visst en stund..). Jag tror dig, askar växer överallt på den tomten, att få skott är nog inga problem :D I allafall en av askarna där är sjuk tyvärr, halva kronan var död i våras. Så hemskt att se. Vi väljer nog andra träd som inte riskerar bli sjuka med en gång.

  M, jag funderar skarpt på det alltså.. Växthuset. Vi får se hur dyrt badrummet blir, pust. Och om vi har fått vattenläck i pumphuset.. Pust.

  Jag är sååå glad, påpekar det igen, att jag inte behöver skotta mig fram genom drivorna till utedasset. Vilken lyx!!! Fast när vårsolen kikar fram (?) så kommer jag sakna solen i ansiktet, fågelkvittret och sjöutsikten från toa.

  SvaraRadera