Alley cat

Alley cat

6 november 2010

Vår nya familjemedlem Henrik

Så här liten och oskyldig såg Henrik, Henke, Mininöffe ut när han flyttade in hos oss. Han kommer från Dalarna och är född 15 Juli 2010. På bilden vägde han 364 gram. I dag väger han över 800 och har fått en rejäl päls. Han är av rasen Lunkarya.

Mini har från första stegen i nya buren varit ett mycket tryggt marsvin. Han började äta med en gång och promenera omkring trots att han hade ett hus han kunde gömma sig i. Här hälsar han på husse för första gången, bara lite nyfiken på vem husse är, så otroligt charmig och söt pojk!!

Lillkillen är en mycket pratsam pojk. Han har skrikit efter mat från första morgonen i sitt nya hem, han startar kören på morgonen och drar med sig tjejerna i oinkandet. Han gillar att gosa och pratar mycket och gärna med oss. När han hör oss komma hem på om vi varit ute skriker han så det hörs ut. Dansar runt i buren i förväntan, helst vill han ha gräs.

Här hälsar Mini för första gången på Isa. Isa var snäll, i allafall lika snälls om hon är mot Indra. Hon hugger om man petar under magen, så hon fick lite Minilö (päls) i munnen, haha... För han ville gärna in under Isa och gosa (dia??) lite.

 En så stilig kille!? Här har det gått några veckor så han har växt till sig. Han var fem veckor när han flyttade in.
Tyvärr så verkar Indra avsky Henke som pesten, det verkar som om han får nöja sig med matte, husse och busa med Isa som är mer tolerant. Annars hade han kastrerats och flyttat in till tjejerna. Vi kastrerar honom säkert ändå så han kan busa med Isa på golvet utan att riskera bebisar. Men han måste bli äldre först. Nu får de bara övervakat umgänge...
Såhär en lördagskväll har Mini kvällstid, husse är med och är sällskap för det är inte helt tryggt på golvet än tycker Mini. Det är dock väldigt spännande med alla dofter från tjejerna!! Eftersom golvet är vinterkallt har vi lagt ut filtar, dynor och rör att krypa i. Där samlas goda dofter för en liten pojk i sina bästa veckor.

Välkommen till vår familj Henrik, du förgyller redan vår tillvaro med din charmiga personlighet.

5 kommentarer:

 1. Så söt han är! Vad härligt med en ny familjemedlem!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Va roligt att få läsa om de små söta :) Kan du lägga in video också?

  Jenny

  SvaraRadera
 3. Han är så PÖSSESÖT det lilla svintot <3 !
  Linda

  SvaraRadera
 4. Ja, det var härligt, jag är SÅ glad att jag fick köpa honom av Therese :) annars annars hade jag fått marsvinsnappa 8) I dag vägde han 856 gram eller något liknande, hur stor ska han bli?
  Jenny, jag vet inte hur man gör.. Får försöka lära mig! Precis som jag behöver lära mig redigera när jag sluntit på tangenterna och stavat fel i texten.
  Linda, han är grisigt söt :P :D

  SvaraRadera
 5. Jösses, han växer så det knakar! :O

  /M

  SvaraRadera