Alley cat

Alley cat

28 februari 2011

Mininöffe inviger nya badrummet

Nu har äntligen (eller, i ärlighetens namn, innan jul) vårat badrum blivit färdigrenoverat. Efter att ha sambott med tre vilda marsvin i sovrummet ganska många veckor sover husse och matte som spädgrisar igen. Marsvinen bodde i vårt rum som går att stänga för att inte bli isstoder när byggkillarna sprang in och ut. I vårt nya badrum fick vi (betala för) ett badkar. Lättare att bada marsvin i än balja, se så fint Mininöffe, Henke, sitter första gången i badet. Veckans badpojk! : *
Vår nya lille krabat är här 6 månader gammal och lika modig och trygg än. INga problem med bad, eller som här hårfönen.. Fönar marsvinen för att de snabbt ska torka och inte bli kalla, viktigt så här i vintertider speciellt.

Precis SÅ HÄR utpumpad kan man bli som liten marsvinskille även om man är av den modiga sorten. Mjuk och skön i pälsen som började bli lite kletig och fet.

Här slappar man hos husse, invägd på 1011 gram som 6 månaders kelgris.

Snart är det vår, har dreglat över trädgårdsbilder i helgen. Första vårsådderna kikar upp, tomater, chili och eggplant (kommer inte ihåg vad de heter på svenska). Marsvinen väntar ivrigt på persiljefröerna, havregräset växer så det knakar. I uthuset har kirskålen fått fart bland alla prydnadsväxterna. I vinter verkar, peppar peppar, de flesta övervintrarna ha klarat sig. Jag fick rådfråga Monaxe häromdagen om mina änglatrumpeter, de har överlevt min tortyr flera år, nu blommade en av dem till och med förra året! Ska toppa några för att få nya plantor till växtmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar