Alley cat

Alley cat

5 januari 2012

Mörka vintern ger inspiration

Tänk att vi trädgårdsentusiaster kan få inspiration mitt i vintern. Är det för att man inget annat kan företa sig utan att söka på nätet, läsa trädgårdsböcker, tidningar och läsa nya frökataloger? Peta lite bland övervintrarna och drömma...?

Efter att ha varit däckad av migrän ett par dagar fick jag nu fram mina gamla trädgårdsdagböcker. Tänk att hjärtat börjar klappa lite extra bara av att  fundera på frösådder och trädgårdsprojekt. Det är ju inte ens alltid behagligt att gräva och påta med frösådderna när man väl gör det. Men nu, när jag sitter och drömmer om nya syrener, herrgårdspioner, grönsaksland.. Då är sniglar och sork, onda knän och ryggsmärtor helt förträngda. På näthinnan sitter bilder av perfekta trädgårdsland med sallad, grönkål, saftiga morötter och mangold. Mangold, sallad och grönkål har inte gått att odla på flera år på grund av sniglarna, men hoppet är det sista som överger människan.
Jag ska göra en lista på vad vi absolut måste få gjort i vår. Ärligt talat har jag redan gjort den, men den blev visst lite lång. Måste nog rangordna. Sedan är inte måsten absoluta måsten här, men försöka duger! Vi fick ett litet växthus som vi monterade ner förra våren, det skulle vara så roligt att få upp det i år! Gärna i VÅR så vi får nytta av det. Men går inte det har vi ett i plast. Får vi inte upp det heller (som i fjol) så går det ändå.

Men, drömma det unnar jag mig i januarimörkret!

2 kommentarer:

  1. Att drömma är halva nöjet tycker jag, dessutom är det så lätt att ändra om det inte blir bra!

    SvaraRadera
  2. DET var en bra orsak till att drömma vidare :D OCH så blir det ju perfekt i tanken...

    SvaraRadera