Alley cat

Alley cat

4 mars 2010

Sticklingssläpp på Nisses växter i Uddevalla

Å, äntligen äntligen är våren här!!! I dag har jag och vännen M varit i Uddevalla och handlat vårens första sticklingar. Jag vill bara tipsa här om att de kommit i dag, de har så fina och billiga där. Jag handlade 15 olika fuchsia och sex pelargoner. Bilder kommer på några av dem. Passade på att handla så många krukor jag orkade bära, ska dit igen och handla fler. Jag klantade mig (som vanligt) och välte hela traven 20 cm krukor, eller 22, de där som jag använder mest. ALLA krossades i fallet. Såg pengarna flyga sin kos, så onödigt. Men nu på Nisses hittade jag precis den sorten jag älskar med smal kant, Gränsforskrukan.

Godnatt gröna värld, om jag nu kan somna efter detta sticklingsrus :D

8 kommentarer:

 1. Bara att gratulera! Du har funnit vårtecken som inte hittad hit ännu.
  Hur gick det med krukorna? Fick du betala?

  Hoppas att du sover sött och har gröna sköna drömmar.

  SvaraRadera
 2. Kul med sticklingsrus..... Hur många fuchia-sticklingar går det på en vinare? Skulle kanske ta en vit månad o åka över Nisses till LindaLundas keramik-kurs ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt i solen
  Nina

  SvaraRadera
 3. Det var väldigt gulligt att du blev så besviken vid kassan. Till sambon hade du nämnt i telefon att du köpt 25, när du betalade så var det bara 15! Jag såg att du gärna hade sprungit och hämtat 10 till! :)
  Gillar dig!
  /M

  SvaraRadera
 4. Hihi Miss M, jag vet ju att det inte är långt att åka tillbaka, ska ju köpa sättpotatis också 8) men det var nära att jag gick tillbaka och tog tio till, helt rätt! När jag ändå lurat sambon så...
  Monica, krukorna jag krasade var hemma hos MIG, som tur var.. Hittade favvo krukor hos Nisses, nu hade jag ju orsak att köpa nya :D
  Nina, de kostade 13 kr st, billigare för fem (fuchsior), gammaldags pelargon - hm, var det 29 kr? Billigare för 3? Jag är mest impad av deras fuchsior! Stort sortiment, mycket fina och därpå BILLIGA! Jag köpte alla "härdiga" jag hittade och några bara allmänt läckra. Jag har ett gäng härdiga planterade ute i vinter. Jag gissar att de inte lever.. Men rapport kommer. Köpte nya ifall att, de jag planterade ut blommade långt in i november! Härligt oavsett om de överlevt. Jag har en favorit, Magelanica variegata tror jag den heter, tänk om den överlevt, så häftigt.
  Inne fuchsiorna har överlevt de flesta i vinter, ska snart ta sticklingar till Surte bakluckeloppis.

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag ganska fuchsiasugen:) Får försöka få tag på ett litet gäng.

  Rebecca

  SvaraRadera
 6. Jag ska försöka komma ihåg att ta bilder på överlevarna från förra året i morgon, det börjar spira ordentligt på dem. Dags att klippa nya sticklingar, tänkte ta med på bakluckeloppisen i maj :) Visst blir man sugen Rebecca, 13 kr styck de är ju så gott som gratis 8)

  SvaraRadera
 7. Ahh.. sticklingar och den krukan.. som är så fin. Får nog åka dit och ta en titt endera dagen.. Ha det gott..Moa

  SvaraRadera
 8. Precis Moa, snart får de in sättpotatisen också :D Då ska jag hamstra fler krukor, så jättekul att hitta den där. Jag har köpt dem innan, men kom inte ihåg att det var där (det var det kanske inte förresten).

  SvaraRadera