Alley cat

Alley cat

21 mars 2010

Mårdbesök

Under några väldigt tidigar morgonar i februari vaknade vi av att det galopperades på taket rakt över sängen. Vi undrade vem som dundrade fram likt en.... Mård visade det sig! Jag undrade varför det var tomt vid fågelmatarna och smög försiktigt fram för att kolla om grannens katt hälsade på. Men där var rackarn! Så väldigt söt. Vi fick en förklaring till vart talgen försvann så snabbt. På snödrivorna kom mården lätt upp på taket och även in under taket där han/hon nattade över. Hoppas några möss strök med på kuppen :D Nu är det länge sedan vi såg några spår, jag hoppas faktiskt herr/fru mård har flyttat tillbaka till skogen.

6 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder! Så nära. Så kallt det ser ut för stackaren... Men småfåglarna kan inte ha gillat besöket?
  Har ni mycket snö kvar? Här har det töat på ganska så mycket, skönt!

  SvaraRadera
 2. Oj vilken tur ni har som har fått sett en mård i verkligheten! Tänk att du lyckades ta kort på den..det var inte dåligt! Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 3. Har ett underbart minne av en picknick inne bland nyponsnåren på Österplana hed... Där kom två våryra mårdar skuttande i solskenet o nästan sprang på oss innan de såg oss o tvärvände in i buskarna igen....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Monica, ja, mycket mer snö kvar här och på kolonilotten än i Trollhättan. Gick till knäna på kolonilotten i går och över det i drivorna!! Småfåglarna var helt borta första morgonen jag såg mården, men de andra gångerna höll de bara lite avstånd.

  Irene, det var inte första morgonen jag lyckades med att fota.. Hade kameran oladdad morgon två så jag fick fram mobilen i all hast :D Det gick ju det med. Synd bara att det inte blev något av fotot när han/hon satt på drivan 20 cm utanför fönstret.

  Nina, de är verkligen lekfulla! Den här satt itne stilla många sekunder, inte helt lätt att ta kort inte. Tänk att få se några ungar, ojojoj så sött!!

  SvaraRadera
 5. Nej då.. Kicki.. jag har inte snöfritt.. det lär dröja men längst in vid huset på några ställen är det fritt och där tittar snödroppar fram.. Bilderna är från maj förra året.. det stod det allt men kanske inte så tydligt.. =). Mård på taket.. jag jisses denna vinter lockar fram de vilda och skygga djuren så vi får se dem närmare.. ha det gott..Moa

  SvaraRadera
 6. Aha, jag trode den första bilden var från i år, men inte de andra, DÅ förstår jag, hehe. Inte bara på taket, även I taket. Spännande vinter, och oj så vacker!

  SvaraRadera