Alley cat

Alley cat

11 januari 2010

Andra helgen i januari och vinter

Tyvärr hade jag ingen laddad kamera i lördags när det blev en så vacker solnedgång. Kom lite sent på att använda mobilkameran, ett litet foto med solnedgång på Halleberg blev det. Hoppas det kan komma någon mer vacker kväll innan snön smälter bort!

Hemväg! På fälten som syns står det ofta en flock hjortar och betar, ibland håller de till på vägen så det är bäst att köra försiktigt. Just nu är väglaget rätt risigt härute, så jag kör inte fort oavsett. Det är riktigt spännande att möta större fordon! Det är också spännande att möta mindre fordon som inte märker (??) att de kör mitt i vägen i full fart.. Lite svårt att kasta sig ut på kanten där det inte är plogat utan att få kast på bilen.


Runt träden har harar och råddjur klivit omkring och letat mat. Jag hoppas de hittar något att knapra på, men att de gärna får hålla sig härifrån i sommar!!! Det räcker med mördarsniglarna.


Trots att golven är kalla är jag tvungen att rasta Lill-Nöffe emellanåt, han blir rastlös i buren. Han har ju lite päls som värmer, men trots det blir tassarna kalla efter en stund. Han är en nyfiken herre, så han knatar runt som en liten vilsekommen peruk och nosar på omgivningen :D tjejerna sitter bara stilla och blir kalla... Granen är favoritstället nummer ett, det gäller bara att ha ljusslingan så högt att den inte nås av små gnagartänder. Efter golvrastningen i lördags klippte jag av en hel del av pälsen, så detta är en av de sista bilderna på en vildvuxen frisyr! Det är lättare för honom att slippa trassla in sig i allt hår nu.Vackraste julgransdekorationen av alla : ) Det är den som vill gnaga de andra i rumpan och skäggen, fyyyy på sig Anton.3 kommentarer:

 1. Ha ha ha. Va söt han är ändå, "lille" Anton!

  SvaraRadera
 2. Ja peruken Anton har en viss säregen charm...kommer att tänka på ett mods när jag ser honom, undrar varför ...
  Korten på honom under granen är väldigt likt det jag har, fast med en katt då i stället!

  Underbarat vackra kort du visar Kicki. Och kalla! Man ser verkligen hur Kylslagetdet är!

  SvaraRadera
 3. "Lille" Anton är verkligen ett busfrö! Fast inte river han granen, bara knaprar lite på den. De blev invägda på över kilot allihopa i lördags, julmagar även hos djuren??

  Det var -10 grader i trädgården när fotona togs där, så lite kallt var det allt. Måste säga att mobilfotona blev över förväntan : )

  SvaraRadera