Alley cat

Alley cat

15 januari 2010

Snöbilder, bäst att passa på!

Det här är ett äppleträd. Jag känner att det är lite hårt beskuret? Hur tar man hand om detta i fortsättningen? Jag skulle ta lite då och då av vattskotten för att inte trigga fler, kan det stämma?? Kommer det någonsin ge frukt igen? Till och med haren har bara skuttat förbi.Hoppas det syns på bilden, men denna vackra fågelholk har Hålet i en kvist, ådringen är jättevacker på framsidan. Jag tror att förra ägaren har snickrat ihop den, men den sitter inte på vår tomt.

I början av "vår" väg finns ett vackert parkområde med damm och allt. Gärdesgården är en vacker inramning, i snön är det inte fulare direkt. Jag är lyckligt lottad att bo i denna omgivning. Ni skulle se alla trädgårdar här, jag får sådan lust att smygfota :D
Det här är en äkta mammaryllis, julklapp från min mor som blommar nu. Mums så läcker!! Minns inte namnet..6 kommentarer:

 1. Oh vilka vackra foton! Ja det är ju det jag sagt hela tiden, du bor i en fantastisk miljö, så vackert att det nästan gör ont.

  (visst var det samma dag som vi hälsade på hos dig som vi var i Varnhem, vilket minne du har!)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag är rädd att vakna upp och det var en dröm.. Tänk att just vi fick köpa huset här, alltså, ibland är livet riktigt snällt mot mig : ) Men du vet ju att jag hellre bott vid saltvattnet :D egentligen. Aldrig är man helt nöjd..

  Minnet är knivskarpt - när det passar. Jag minns det nog för att jag själv skulle vilja ta mig dit. Till Varnhem alltså. Och så för att det var så kul när ni hälsade på : )

  SvaraRadera
 3. Klipp du äppelträdet i JAS och ta max en tredjedel då, så kommer de bli frukt redan nästa år.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg, många vackra bilder! Så mycket snö du har!

  SvaraRadera
 5. Instämmer med Maria angående beskärningen....
  jag förmodar Maria menar en tredjedel av antalet vattenskott.
  Tycker gott du kan smygfota lite i omgivningarna.... alltid roligt med nya vyer o kika på ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Vattskotten ska knipas, resten är redan liksom kapat :/ max 1/3 som jag tänkt ungefär, bra. Tack Myo, det är naturen och djuren som är vackra, jag bara hjälper dem att visa sig här :D Jag trode för övrigt du hade mer snö än vi!

  SvaraRadera