Alley cat

Alley cat

17 januari 2010

Anton alias LillNöffe fyllde ett år 16 januari

Våran lillkille fyllde ett år, Husse hade köpt en kruka persilja i present. Det bästa mor har sätter hon ju på bordet, så där fick han kalasa i fred för tjejerna. Husse påstår att Anton kallar dem suggor, bara för att de en gång råkade hugga honom (inte husse utan Anton) i pungen. Meningen var ju att alla tre skulle bo ihop, Anton, Indra och Isa. Därför är Anton kastrerad (efter punghugget). Tyvärr så visade det sig att tjejerna avskyr Anton, mest Indra. Anton är kaxig och bråkar han med, Indra har fått ett rejält hugg. Men sådant ska vi inte prata om här, när vi firar vår älskade LillNöffe :D
Inte kan en sådanhär sötnos hugga annat än persilja??

Han är klippt längs sidorna nu, det är inte så vackert men nödvändigt. När det blir varmare ska jag klippa mer, han gillar inte att fastna med tassarna i pälsen lilla kraken. Inte gillar han heller att bli borstad, då blir han ett sprattlande vilddjur, annars är han extremt timid att ha att göra med. Vi är rätt trötta på all tappad päls, så i vår blir det förste man till.. Nja, inte rakning men lite fåraklippning kanske.

Som huvudrätt blev det grönsaks och fruktbuff'é i buren. Svårt att se vad som är mest populärt, men jag tror det är persiljan tätt följd av isbergssallad. Morot är minst populärt. Ja, av Anton då.

I grannburen tyckte Indra(alias Korven) det var oerhört orättvist att den där lille ilskna saken fick så mycket läckerheter!!! Notera att håret på magen har växt ut igen efter ultraljudet. Rakningen inför ultraljudet alltså.

Isa(alias Ruffset) är den försiktiga i marsvinsfamiljen. Hon är jättesugensalladsbuffe, men matte har ju stoppat in en kamera i buren, hu!!!!


Aaaah, äntligen, tjejerna fick gå på kalas de också. Typiskt Indra så hänger hon över matskålen och tuggar i sig tio gånger snabbare än Isa, som plockar det hon vill ha och tar med sig en bit bort för att försiktigt knapra.. Tänk att även så små djur är sådana personligheter, det är så kul att studera dem : ) Isa äter clementin och spiller inte EN droppe, Indra suger i sig sin och slaskar ner halva sig, Anton är lite mittimellan :D

8 kommentarer:

 1. En gång i tidernas begynnelse gav vi vår chef en liten hamster i inflyttningspresent... när hon öppnat paketet o iiiiiat o oooat en stund var det nån som sa: Var tog den andra vägen? O alla höll masken o började leta.....
  Hon sov inget vidare sen ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hipp, hipp hurra för lillnöffe Anton idag!!!!
  Så synd att dom inte kan vara tillsammans allihop! Ha en fin söndag! / Irene

  SvaraRadera
 3. Grattis Grattis Anton! Tur för dig att vi åkt hem nu, annars hade du inte fått glufsa i fred!

  Chili och Pepsi

  och ja just det matte och Felix hälsar visst.

  SvaraRadera
 4. Grattis till lillgrisen "peruken" Anton idag! Det ser ut som om dom har haft en tämligen bra dag alla 3 med kulinariska läckerheter serverade.

  SvaraRadera
 5. Ett stort grattis till "Lillprinsen" alias .... och några pussar skickar jag till tjejerna också :)

  SvaraRadera
 6. Lillnöffe tackar och bockar för gratulationerna. Nu undrar jag vad som hände med hamstern :0

  SvaraRadera
 7. Jo du, det undrar jag med! Chefen gifte sig o flyttade, fick barn o bytte jobb.... Hur länge brukar en hamster leva? Den var nog med ett tag, för det var bara en ;-).....

  SvaraRadera
 8. Aha, det var bara en, jag är liiite trög :D Haha.. De lever inte sådärvidare värst länge max2-3 år om jag minns rätt.

  SvaraRadera